Матура по ИТ

Държавният зрелостен изпит е писмен и практически, и анонимен, продължава 4 астрономически часа и включва учебно съдържание, изучаванo в задължителните учебни часове в първи гимназиален етап (осми, девети и десети клас). Той ще включва тест с 25 задачи, сред които такива с избираем, със свободен отговор и практически задачи. Максималният брой точки е 100. Изпитът ще се счита за успешно положен при минимум 30% успеваемост.

125 години от рождението на Петко Стайнов

На 01.12.2021 г.  се навършват 125  години от рождението на великия композитор академик Петко Стайнов, личност, която с нелеката си съдба продължава години наред да вдъхновява учители и ученици. Годишнината ще бъде отбелязана с поднасяне на цветя пред паметника от възпитаниците на гимназията, за да изразят своето уважение и почит към личността, носеща името на училището.

Европейска седмица на професионалните умения

В Профилирана гимназия „Академик Петко Стайнов“ град Казанлък се стараем непрекъснато да запознаваме обществото с текущите изяви на учениците от професионалните паралелки по „Фризьорство“ и „Козметика“. Тази дейност се популяризира чрез
Свалете файла от тук

Приравнителни изпити през учебната 2021/2022

Ред и организация за провеждане на приравнителни изпити поради различие между училищните учебни планове, изпити за ученици за оформяне на годишна оценка за 9, 10, 11 и 12 клас самостоятелна форма през сесия ОКТОМВРИ - НОЕМВРИ учебната 2021/2022 както следва: Изпитите да се проведат при следните условия и ред:

Свалете файла от тук

 

 

Режим дневна и вечерна форма

Режим дневна форма. Свалете файла от тук

 

Режим вечерна форма. Свалете файла от тук

Еднократна помощ

Всички семейства, чиито деца са записави за първи тъп в осми клас на държавно или общинско училище имат право на еднократно помощ от триста лева за покриване на част от разходите в началото на новата учебна 2021/2022 година

Свалете файла от тук

Турне на красотата

Илиан Кавалов

Младите фризьори на училището представиха на обществеността вдъхновяваща селекция от прически, ние успяхме да зарадваме близо 200 души с най-различни прически по последни трендове. Майсторски изплетени плитки, кокове, различни момчешки прически и др. радваха жителите на села и градове този уикенд в първото Турне на красотата, което излезе от пределите на казанлъшката гимназия.

9 pricheska Много ученици от 8-ми, 9-ти и 10-ти класове разделени в няколко групи, с ентусиазирани преподаватели успяха да превърнат живущите в Крън, Енина, Хаджидимитрово и Копринка, Горно Черковище, Бузовград, Кънчево и Овощник в кралици и крале на красотата през изминалите 12-ти, 13-ти, 19-ти и 20-ти юни.

Сезон на красотата.

С изтекъл срок

Обявяваме сезона на красотата за открит. Заповядайте на:
12 юни 2021г от 10 часа в град Крън - на площада;
12 юни 2021г от 13 часа в село Енина - пред кметството;
13 юни 2021г от 10 часа в село Хаджидимитрово - пред читалището;
13 юни 2021г от 13 часа в село Копринка - на центъра пред читалището;
19 юни 2021г от 10 часа в село Горно Черковище - на площада;
19 юни 2021г от 13 часа в село Бузовград - пред кметството;
20 юни 2021г от 10 часа в село Кънчево- на площада;
20 юни 2021г от 13 часа в село Овощник - пред кметството;

3mart

Панорама на професионалното образование

Поредно успешно участие реализираха учениците от Профилирана гимназия „Академик Петко Стайнов“ в рамките на ежегодната панорама на професионалното образование. Мероприятието се проведе в град Казанлък, площад „Севтополис“ на 11 май 2021 г. от 10:30 до 18 часа. Фризьори и козметици от гимназията ТВОРИХА за всички желаещи да се потопят в света на КРАСОТАТА! Бъдещите професионалисти разкриха пред гости и участници как се правят модерни и атрактивни плитки, кокове, официални и ежедневни прически. Всичко това се случи без помощта на преси, сещоари, маши. Както винаги с нас беше и Стенли Нанчев (Стенли Стил) – дългогодишен партньор и спонсор на гимназията. Моменти от творческия и процес и СЪТВОРЕНАТА КРАСОТА може да разгледате в галерия под статията. Още снимки

 

143-години от Освобождението на България

По случай отбелязването на 143-годишнината от Освобождението на България в гр. Казанлък беше почетена паметта на борците за свобода на народа ни. Тържествената церемония се проведе на площад Севтополис. Учениците от ПГ“Акад. Петко Стайнов“ показаха своето уважение към тази сакрална дата за България. В представителната група се включиха деца от всички класове на училището.

3mart 3mart 1 3mart 2 3mart 3 3mart 4 3mart 5 3mart 6 3mart7 

Load More
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok